Bedrijfsverhuizing: meer werk dan je denkt

Datum: , geschreven door Lauwrens De Jong. Laatst bijgewerkt op

Bij een bedrijfsverhuizing komt veel kijken. Met het verhuizen van bureaus en computers ben je er niet. Bovendien is een bedrijfsverhuizing het ideale moment om een aantal facilitaire zaken uit te voeren. Verhuisbedrijf Henneken weet precies welke, hoe en waarom.

Mondial Verhuisbedrijf Henneken uit Zoetermeer is gespecialiseerd in verhuizingen naar EngelandSchotland en Ierland. Toch bestaat de helft van hun dienstverlening uit bedrijfs- en kantoorverhuizingen binnen Nederland. Er zijn zelfs bedrijven waar Henneken dagelijks wordt ingeschakeld. ‘Doorgaans zijn dat klanten met meerdere vestigingen’, zegt Henneken-directeur Lauwrens de Jong. ‘Daar zijn intern en extern altijd verschuivingen. Denk aan een verbouwing, nieuwe kantoorinrichting of het omwisselen van ICT en de op- en afbouw van opstellingen voor vergaderingen en evenementen.’ Tafels, stoelen, katheders, podiumdelen, audiovisuele middelen, planten en kamerschermen worden door Henneken-medewerkers volgens een vaststaand schema neergezet en naderhand weer netjes opgeruimd. Voor allerlei andere klusjes, zoals het nalopen van hang- en sluitwerk, lampen vervangen en kleine reparaties, levert Henneken huismeesters op flexibele basis. ‘Het voordeel is dat je niemand vast hoeft in te huren, maar alleen als het nodig is.’

Bedrijfsverhuizingen

Extra diensten bij bedrijfsverhuizing

Daarnaast verleent Henneken een aantal extra (facilitaire) diensten die om verschillende te redenen makkelijk zijn te combineren met een verhuizing:

Computers, telefonie en hardware los- en vastkoppelen

Het verhuispersoneel kent de situatie en maakt de apparatuur tijdens de verhuizing gebruiksklaar.

Bekabeling wegwerken?

Met klittenband, kabelslangen, kabelklemmen, stekkerblokken en pc-beugels worden loshangende kabels uit het zicht en van de vloer weggewerkt. Dit kan tijdens de verhuizing of erna. Het resultaat is een strakke, stofvrije en veilige kantooromgeving.

Toetsenborden reinigen

Toetsenborden zitten vol bacteriën die ziektes overdragen, vooral op flexplekken. Met een hogedrukluchtspuit worden ze schoongemaakt en voorzien van een beschermlaag.

Handyman-service

Licht technische werkzaamheden als het afhalen en ophangen van whiteboards, prikborden, naambordjes, lampen en schilderijen.

Kantoormeubilair demonteren en in elkaar zetten

Makkelijk te combineren met een verhuizing. De werkplek is dan meteen gebruiksklaar.

Servers verhuizen

Het verhuizen van kasten met grote servers is een specialisme dat een ICT-afdeling niet alleen af kan. Henneken verhuist de kasten in zijn geheel of helpt bij het uit elkaar en in elkaar schroeven.

Stoelen reinigen

Stoffen vergader- en bureaustoelen worden door middel van stoomcleaning schoongemaakt en geïmpregneerd.

Oude pand ontmantelen

Het oude pand moet vaak in de oorspronkelijke staat worden opgeleverd. Denk aan muren witten, tussenwanden weghalen, boorgaatjes dichtmaken, plafondplaten vervangen, logo’s verwijderen, eindschoonmaak, AV-middelen verwijderen en oud meubilair afvoeren of opslaan. Voor het opslaan van meubelen voor later gebruik kan de klant gebruik maken van MOBIS, een online voorraadbeheersysteem voor inventarissen. Grote bedrijven met meerdere vestigingen en facilitair managers kunnen hiermee in hetzelfde systeem kijken en zo kosten in de hand houden

Verhuismanagement

Voor klanten die geen tijd hebben de verhuizing zelf te regelen, stelt Henneken een medewerker ter beschikking die de fysieke verhuizing en inrichting regelt en contact houdt met leveranciers.

Bedrijfsverhuizingen zonder valkuilen

De Jong: ‘Door dit dienstenpakket standaard aan te bieden, maken we de klant bewust van zijn behoefte. En met onze schat aan ervaring behoeden we hen voor allerlei valkuilen.’