CKC en Henneken maken huisconcert mogelijk in hospice – Artikel Streekblad Zoetermeer

Datum: , geschreven door Lauwrens De Jong. Laatst bijgewerkt op

Na de opening van het nieuwe Hospice Zoetermeer aan de Schoolstraat 1 in mei dit jaar was iedereen vol lof over het prachtige nieuwe pand. Ook met de aankleding van de zes kamers en de sfeervolle huiskamer was iedereen blij. Maar in de gemeenschappelijke woonkamer was nog een plekje opengelaten.

Al langer bestonden ideeën om intieme huisconcerten voor de bewoners te organiseren. In het nieuwe gebouw is die ruimte zeker aanwezig.

“Het was nog niet zo gemakkelijk om een goede piano als begeleidingsinstrument te vinden,” legt voorzitter van de Stichting Hospice Zoetermeer, Barbara Hillen, uit. “We werden geholpen door het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC). Adjunct-directeur van het CKC, Joep Annegarn, kwam over de brug met een mooie piano tegen een alleszins schappelijke prijs. Bovendien gaat hij zorgen, dat een muziekdocent en vergevorderde muziekleerlingen daadwerkelijk huisconcerten gaan geven in het Hospice Zoetermeer.”

Inmiddels is de piano, die al een tijdje ongebruikt was, door een professionele pianostemmer opgeknapt.

Verhuizing piano naar hospiceVervolgens zat het hospice met het probleem van zorgvuldig vervoer van de piano. Immers de piano moest nog van het CKC-gebouw aan de Leidsewallen naar de Schoolstraat worden vervoerd. Het internationaal Zoetermeerse verhuisbedrijf Henneken bood spontaan gratis zijn diensten aan. De piano werd afgelopen vrijdag keurig afgeleverd en in de huiskamer van het hospice neergezet. Nadat het instrument is geacclimatiseerd, wordt binnen afzienbare tijd het eerste huisconcert gegeven.

Wel moet nog rond het gebouw voor beplanting worden gezorgd.

“Als afronding van het gehele nieuwbouwproject van het Hospice en het Buurtzorgpension wordt een plan voor de beplanting gemaakt voor de zijde van het gebouw tegenover het appartementencomplex (langs het asfaltpad) en aan de achterzijde als erfafscheiding met het openbaar groen (parkzijde),” aldus Fred Brasser, secretaris van het stichtingsbestuur. “Overleg met de directe buurtbewoners hierover vinden wij noodzakelijk, alvorens met de uitvoering van het beplantingsplan kan worden begonnen. Denk daarbij aan de soort beplanting.”

De tientallen vrijwilligers, die dagelijks in wisseldiensten de bewoners van het Hospice bijstaan, zijn zeer tevreden over de nieuwe accommodatie. “Het stof is neergedaald, iedereen heeft zijn draai gevonden,” weet Barbara Hillen, voorzitter van het stichtingsbestuur.

Bron: Streekblad Zoetermeer – 17 oktober 2018