UK-specialist Henneken: beter verhuizen voor Brexit dan erna

Datum: , geschreven door Lauwrens De Jong. Laatst bijgewerkt op
Verhuizen-naar-Groot-Britannie-240x240

Heb je verhuisplannen van of naar Groot-Brittannië? Plan je verhuisdatum voor eind december om gebruik te maken van het vrije vervoer binnen de EU en regel op tijd een verhuisbedrijf.

Op 1 januari treedt Groot-Brittannië definitief uit de EU. Alle signalen wijzen erop dat de Britten hun douanefaciliteiten tegen die tijd nog niet op orde hebben. Wie plannen heeft om te verhuizen van Groot-Brittannië naar Nederland of andersom, doet er goed aan om dat voor de jaarwisseling te doen. De kans is namelijk groot dat er na 31 december problemen ontstaan bij de grens, wat vertragingen en extra kosten met zich mee brengt.

Verhuizen met tijdelijke opslag

‘Niks moet natuurlijk. Maar stel je woont in Engeland en krijgt na eind januari de sleutel van je nieuwe huis in Nederland, dan is het raadzaam om je spullen al in december te verhuizen en tijdelijk op te slaan,’ zegt Lauwrens de Jong, directeur van Verhuisbedrijf Henneken. De mogelijkheid tot opslag van spullen biedt het bedrijf aan beide kanten van de Noordzee: in de Hennekenloods in Zoetermeer of bij een van de collega-verhuizers in Groot-Brittannië. Op die manier zijn de spullen in ieder geval op tijd de grens zijn gepasseerd.

Nu een offerte aanvragen

De Jong merkt dat het aantal verhuisaanvragen vanuit Nederland en Groot-Brittannië toeneemt met een verwachte verhuispiek in november en december. ‘Mensen realiseren zich dat ze voor 1 januari de oversteek moeten maken, maar wachten vaak pas tot eind van het jaar om de verhuizingen te regelen. Daarmee lopen ze het risico dat alle verhuizers vol zitten. Beter is om nu al een offerte aan te vragen en de verhuizingdatum zo snel mogelijk vast te leggen, dan weet je zeker dat je niet achter het net vist.’

UK-specialist voor en na Brexit

Mondial Verhuisbedrijf Henneken is specialist in verhuizingen van en naar EngelandIerlandNoord-IerlandSchotland en Wales. Het bedrijf doet 450 verhuizingen per jaar en is lid van de BAR (British Association of Removers). Verhuiswagens van Henneken rijden wekelijks naar bestemmingen als Londen, Birmingham, Glasgow en Sheffield. De Jong: ‘Vanaf het begin volgen we de Brexit op de voet. We zijn helemaal klaar voor de nieuwe situatie die na 1 januari ontstaat, zodat we onze klanten ook na Brexit goed kunnen adviseren en ontzorgen bij hun verhuizing naar de overkant.’

 

Tekst: Emy Tekst&Taal