Verkoopstylist helpt woningverkopers

Datum: , geschreven door Lauwrens De Jong. Laatst bijgewerkt op
Mondial_Movers_Certificaat_Gloria

Op donderdag 10 september ontvingen de eerste 12 medewerkers van verhuisorganisatie Mondial Movers hun diploma verkoopstyling. De kersverse Mondial Verkoopstylisten zijn door House of KiKi opgeleid om als verkoopstylist aan de slag te gaan en zijn de allereerste officiële CNVV verkoopstylisten die bij een verhuisbedrijf in dienst zijn.

De Mondial Verkoopstylist helpt huizenverkopers woningen sneller te verkopen door de woning optimaal te presenteren. Een verkoopstylist kijkt door de ogen van potentiële kopers en legt de focus in de woning op ruimtelijkheid en lichtinval. Eyecatchers van de woning, zoals een openhaard of openslaande tuindeuren springen eruit, en de nadruk komt niet te liggen op de versleten blauwe hoekbank of het drukke bloementjes behang. De woning moet immers (weer) opvallen tussen het enorme woningaanbod.

 

Tijdens de cursus Verkoopstyling werd niet stil gezeten. De ‘hands- on aanpak’ waarmee de Mondial Verkoopstylisten aan de slag gaan, liep als een rode draad door de cursus. Zo werden meubels verschoven, prullaria en rondslingerend kinderspeelgoed opgeruimd. Fel gekleurde vloerkleden en meubels die niets aan een ruimte toevoegen, werden weggesleept.

Met de uitbreiding van de huidige dienstverlening bieden de Mondial Verhuisbedrijven een extra service aan die goed past bij de expertise die zij al in huis hebben. Als verhuisbedrijf in Zoetermeer, hebben zij verstand van verhuizen en dat is precies wat de huisverkoper van plan is te gaan doen. Mondial Movers is de eerste in de verhuisbranche met dit opleidingsinitiatief. Eind 2009 hebben alle 22 Mondial Verhuisbedrijven minimaal één gediplomeerd verkoopstylist in dienst. Kijk eens op www.mondialstylist.nl en maak een vrijblijvende afspraak met de Mondial Verkoopstylist van uw keuze.

House of KiKi, opgericht door Kim Kanters en Kirsten Slager, leidt mensen die al bekend zijn met de huizenmarkt op. In het voorjaar van 2009 waren de dames aan het werk te zien tijdens het televisieprogramma Uitstel van Executie, gepresenteerd door Martijn Krabbé. Nu brengen zij kennis en ervaring over op de eerst 12 medewerkers van het landelijke netwerk van Erkende Verhuizers.

Tekst: Emy Vesseur