Verhuizen naar Engeland?

Heeft u plannen om te verhuizen naar Engeland? Internationaal Verhuisbedrijf Henneken is uw specialist in verhuizen naar Engeland en kan uw verhuizing tot in de puntjes verzorgen

Verhuizen naar Engeland? Dit moet je weten

Verhuizen naar Engeland is na de Brexit in 2021 niet makkelijker geworden. Het vraagt namelijk veel voorbereiding en een goed uitgedachte planning. Begrijpelijk dat u daar tegenop ziet, want een internationale verhuizing naar Engeland doet u niet elke dag. Gelukkig doet Internationaal Verhuisbedrijf Henneken dat wel. Internationaal Verhuisbedrijf Henneken is sinds 1870 uw verhuisspecialist en kan uw verhuizing tot in de puntjes verzorgen!

Verhuizen is stressvol

Verhuizen staat op nummer 5 in de stress top-10. Het is daarom belangrijk dat u een verhuizer kiest met inlevingsvermogen, correcte medewerkers en ervaring. De verhuizers van Verhuisbedrijf Henneken maken het verschil. Wij zetten uitsluitend nette, beleefde medewerkers in, die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Verhuizen is immers bij uitstek mensenwerk.

Verhuizen naar Engeland? Vraag een vrijblijvende offerte aan

Ervaring met emigreren naar Engeland

De oversteek over het water maakt een verhuizing naar Engeland anders dan andere verhuizingen. Daarom is het van belang om een verhuisbedrijf in te schakelen die ervaring heeft met dergelijke oversteken. De verhuizers van Verhuisbedrijf Henneken weten als geen ander wat daarbij komt kijken en wat ervoor nodig is om een internationale verhuizing te doen slagen.

Secundaire diensten

Naast het overbrengen van uw inboedel naar Engeland kunt u Henneken inschakelen voor:

  • het in- en uitpakken van de verhuisdozen,
  • het (de)monteren van uw meubels
  • handymanwerkzaamheden zoals het afnemen en ophangen van gordijnrails, lampen en schilderijen.

Maximaal ontzorgd

Voor onze klanten die maximaal ontzorgd willen worden omdat ze bijvoorbeeld geen tijd hebben om de hele verhuizing te regelen heeft Henneken de verhuisconsulente. Zij kan u assisteren bij alle voorkomende werkzaamheden rond de verhuizing, zoals adreswijzigingen, offertes opvragen voor stoffering, schoonmaak van de oude en nieuwe woning e.d.

Londen_Engeland

Werken in Engeland als Nederlander

Engeland is een populair land om te werken. Dat heeft een aantal redenen. Naast de taal is de Engelse economie ook gezond en sterk. Bovendien is de omgang tussen mensen in Engeland veel beleefder. Niet alleen op straat, maar ook op de werkvloer gaan mensen op een respectvolle manier met elkaar om. Een laatste reden waarom veel mensen in Engeland willen werken, is dat het in Engeland relatief eenvoudig is om een eigen bedrijf te beginnen.

Wat moet ik regelen als ik ga emigreren naar Engeland?

Gaat u emigreren naar Engeland? Dan moet u een aantal dingen regelen. Denk bijvoorbeeld aan het uitschrijven bij uw gemeente, maar ook aan het behalen van een internationaal rijbewijs. Maak vooral ook van de mogelijkheid gebruik om onze handige verhuischecklist aan te vragen! Daarnaast krijgt u bij uw verhuizing te maken met de douane. Lees hier onze praktische douane informatie voor Engeland.

Ervaringen van mensen die hun verhuizing door ons lieten verzorgen

Verhuisbedrijf Henneken in Zoetermeer is specialist in internationale verhuizingen naar Engeland. In de klantervaringen leest u hoe mensen die hun verhuizing door ons verhuisbedrijf hebben laten verzorgen dat hebben gewaardeerd.

Emigreren of verhuizen naar Engeland na de Brexit?

Sinds de Brexit in 2021 is verhuizen naar Engeland enorm veranderd. Zo heb je een visum en werkvergunning nodig en krijg je te maken met douane- en invoerkosten. Een goede voorbereiding en doordachte planning zijn dus super belangrijk voor een soepele verhuizing naar Engeland.

Wilt u meer weten over de gevolgen van de Brexit voor uw verhuizing naar Engeland? Lees onze blog over de gevolgen van de Brexit voor verhuizen naar Engeland!

Hoe kan ik de Engelse taal leren?

Engels is de belangrijkste wereldtaal. Zeker wanneer u gaat emigreren c.q. verhuizen naar Engeland, is het belangrijk om de Engelse taal goed onder de knie te hebben. Er zijn vele manieren om de Engelse taal te leren. Naast speciale taalcursussen kunt u bijvoorbeeld ook denken aan het kijken van een Engelse film, het lezen van een Engelse krant of andere praktische manieren om de Engelse taal te leren.

Wat zijn de feestdagen in Engeland?

Feestdagen in Engeland komen voor het overgrote deel met de feestdagen zoals we die in Nederland vieren. Twee afwijkingen zijn de Spring Bank Holiday in mei en de Late Summer Bank Holiday in augustus. Ook Queen’s Birthday op de tweede zaterdag in juni is een officiële feestdag in Engeland.

Heb ik een (werk)visum nodig in Engeland?

Als u naar Engeland verhuist, heeft u mogelijk een (werk)visum nodig. Dit is onder meer afhankelijk van uw nationaliteit. Een visum voor toegang tot Engeland kunt u aanvragen op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Engeland. Wees u ervan bewust dat u Engeland niet binnen mag wanneer u visumplichtig bent en niet over een visum beschikt!

Waarom verhuizen mensen naar Engeland?

De belangrijkste redenen waarom mensen emigreren c.q. verhuizen naar Engeland, hebben te maken met hun werk of hun familie. Voor mensen die in Engeland gaan werken, is het vaak praktischer om daar te gaan wonen dan om dagelijks heen en weer te reizen (ook al is de vliegtijd tussen Nederland en Engeland maar kort). Daarnaast is ook studie voor veel mensen een reden om te verhuizen naar Engeland. In Engeland is een aantal bekende universiteiten gevestigd, waar veel buitenlandse studenten studeren.

Hoe is het pensioen in Engeland geregeld?

Engeland kent een privaat pensioenstelsel. Dat wil zeggen dat iedereen in Engeland zijn / haar eigen pensioen regelt. Werkgevers zijn hier niet in betrokken. In Engeland bepaal je dus zelf wat je voor je pensioen betaalt, en daarmee dus ook hoeveel pensioen je straks tegemoet kunt zien.

Belastingen en regelgeving in Engeland

In Engeland gelden op een grote hoeveelheid gebieden afwijkende regelgevingen ten opzichte van de regelgeving in Nederland. Ook als het om belasting gaat, is het van groot belang dat u zich – voordat u gaat verhuizen naar Engeland – goed verdiept in de verschillen die er zijn tussen het Nederlandse en het Engelse belastingstelsel.

Kleine ladingen vervoeren naar Engeland

Als u gaat verhuizen naar Engeland, hoeft dat helemaal niet duur te zijn. Bent u bijvoorbeeld al bekend met onze groupage ritten? Daarbij vervoeren we kleine ladingen van meerdere klanten tegelijk. Dat bespaart niet alleen kosten, maar zo ontzien we met elkaar ook het milieu!

Andere diensten

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Neem contact op met Mondial Verhuisbedrijf Henneken voor een geheel vrijblijvende offerte. U kunt ook uw telefoonnummer achterlaten, zodat wij u kunnen terugbellen.

Groupage ritten & Deelladingen

WeekLandStadVerhuizer
Week 12 (18 - 22 Mar)United KingdomLondon / Stafford / Manchester / Leeds
Week 13 (25 - 29 Mar)United KingdomLondon / Peterborough / Birmingham / Nottingham
Week 14 (2 - 5 Apr)United KingdomGloucester / London
Week 15 (8 - 12 Apr)United KingdomDurham / Aberdeen / Stirling / Liverpool
Week 16 (15 - 19 Apr)United KingdomGreater London Area
Week 17 (22 - 26 Apr)United KingdomManchester / Liverpool

Video afspraak met het team van Henneken

Klik op onderstaande knop voor het formulier om een video taxatie afspraak in te plannen. Gebruik uw smartphone om een gratis offerte voor uw verhuizing te ontvangen, door ons uw inboedel te tonen via een video opname met uw smartphone.

Belafspraak maken zodat wij u terug kunnen bellen?

Klik op onderstaande knop om een een afspraak in te plannen zodat wij u bellen voor het maken van een afspraak voor een bezoek.

Een offerte van uw verhuizing ontvangen?

Klik door naar het offerte formulier. Op basis van de door u opgegeven gegevens ontvangt u van ons een offerte voor uw verhuizing.

img02

Contact opnemen