MVO

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om maatschappelijk verantwoord of duurzaam te ondernemen volgens de People-Planet-Profit-methode. De bedrijfsvoering is dan niet alleen gericht op winst, maar ook op de sociale kant en het milieu. Binnen de verhuisbranche is Verhuisbedrijf Henneken uit Zoetermeer een van de koplopers. Het bedrijf onderneemt allerlei activiteiten gericht op duurzaamheid en rapporteert hier jaarlijks over in een duurzaamheidsverslag.

Voor directeur Lauwrens de Jong van Verhuisbedrijf Henneken is duurzaam ondernemen geen marketinginstrument, maar een persoonlijke overtuiging: ‘Ik vind het vanzelfsprekend dat je als ondernemer goed zorgt voor je personeel en de wereld om je heen. We hebben de aarde in bruikleen, wat je verplicht om deze goed achter te laten voor een volgende generatie. Alles wat we doen, komt voort uit deze langetermijnvisie.’

Zo telt de Zoetermeerse verhuizer 21 trouwe medewerkers, waarvan het merendeel een langlopend werkverband heeft. De Jong: ‘Zij vormen het kapitaal van onze organisatie. Om te waken over hun gezondheid, veiligheid en welzijn voldoen we aan de strenge normen van OHSAS 18001. Naast technische opleidingen, verzorgen we bijvoorbeeld ook til- en leefstijltrainingen om fit te blijven tot op hoge leeftijd. Verhuizen is immers zwaar werk. Ook treffen we allerlei veiligheidsmaatregelen om ongevallen te voorkomen.’

Gaat u verhuizen? Vraag een vrijblijvende offerte aan

Maatschappelijk betrokken

De term People staat niet alleen voor personeel, maar ook voor maatschappelijke betrokkenheid. Op dit gebied draagt Henneken ook haar steentje bij. ‘Als erkend leerbedrijf bieden we vrachtwagenchauffeurs in BBL-opleiding de kans om binnen onze sector stage te lopen. Ook hebben we een overeenkomst met de gemeente Zoetermeer om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen, zodat zij werkervaring kunnen opdoen.’ Dit laatste leverde Henneken het SEBO-keurmerk van de gemeente Zoetermeer op. SEBO staat voor Sociaal Economisch Betrokken Onderneming. Ondernemers met dit keurmerk hebben bij gemeentelijke aanbestedingen een streepje voor. Daarnaast sponsort Henneken sportclubs en andere maatschappelijke organisaties. De Jong: ‘Dat doen we zowel in geld als natura. Voor twee organisaties die jeugdkampen organiseren voor kinderen uit arme gezinnen regelen we bijvoorbeeld transport of opslag.’

CO2-neutraal

Henneken is constant bezig om de CO2-uitstoot terug te dringen. Het bedrijf streeft naar een daling van drie procent per jaar. Nul uitstoot is onmogelijk, maar alle uitstoot wordt wel gecompenseerd door de aankoop van CO2-credits, waarmee CO2- compensatieprojecten worden betaald als het planten van bomen. Daarmee is Henneken een CO2-neutraal bedrijf.

De grootste luchtvervuilers binnen het bedrijf zijn de vrachtwagens. Om hun uitstoot te verminderen, heeft De Jong een aantal acties ondernomen. ‘Als een wagen wordt vervangen, kiezen we steevast voor het schoonste model, eentje die voldoet aan de Euro 6-emissienormen. Bovendien hebben we onlangs onze eerste volledig elektrische verhuisbus in bedrijf genomen. Helaas is de techniek nog niet zo ver, dat er een betaalbare en betrouwbare vrachtwagen is met een grote actieradius. Verder worden al onze verhuiswagens voorzien van een registratiekastjes die het brandstofverbruik en tegelijk het rijgedrag van de chauffeur meten. Hiermee kunnen we onze chauffeurs trainen op zuinig rijden, waardoor het brandstofverbruik daalt en dus ook onze uitstoot van CO2 en roetdeeltjes.’

Duurzaam inkopen

Ook op andere, simpele manieren probeert Henneken de bedrijfsvoering duurzamer te maken. Zo doet het bedrijf al jaren aan afvalscheiding, is het papiergebruik teruggebracht door voornamelijk digitaal te werken en op diverse plekken in het bedrijf is ledverlichting met aanwezigheidsdetectie geïnstalleerd. Ook bij de inkoop laat De Jong  het duurzaamheidsaspect meewegen. ‘Onze bedrijfskleding is duurzaam geproduceerd, de verhuisdozen zijn van gerecycled papier en karton en er komt fairtrade koffie uit de  koffieautomaten. Alleen het kerstpakket is nog niet duurzaam,’ zegt De Jong. ‘Duurzame pakketten zijn doorgaans kleiner en daar bestaat onder het personeel nog geen draagvlak voor. Voor een duurzame verandering, moet je eerst betrokkenheid creëren. Hier valt dus nog wat te winnen.’

Keurmerk Sociale Onderneming

Door deze inspanningen voor de lokale samenleving heeft Mondial Verhuisbedrijf Henneken ook het Keurmerk Sociale Onderneming behaald! Met dit certificaat laat het verhuisbedrijf zien dat zij zich onder meer inzetten voor de Sustainable Development Goals. Deze doelstellingen zijn opgesteld door de Verenigde Naties en vormen een richtlijn voor hoe de wereld er in 2030 uit moet zien als het gaat om thema’s als armoede, onderwijs en klimaat.

Henneken sponsort Pan de Vida

Verhuisbedrijf Henneken sponsort Pan de Vida

Grote verhuizing

Kleine verhuizing

Zakelijke verhuizing

Verhuizing naar Engeland

Duurzaamheidsjaarverslagen Henneken

De wensen van onze klanten zijn intussen wel veranderd. Zij verwachten van ons dat we meedenken en hen ontzorgen. Maar ook dat we rekening houden met het milieu en goed omgaan met alle andere betrokkenen. Met het duurzaamheidsjaarverslag laten we zien hoe we dat doen en wat onze duurheidsdoelen zijn. Daarbij maken we gebruik van de Milieubarometer en MVO-balans op basis van ISO 26000. Hieronder staan linkjes die naar het betreffende duurzaamheidsjaarverslag verwijzen.

Lees het duurzaamheidsjaarverslag 2013

Lees het duurzaamheidsjaarverslag 2014

Lees het duurzaamheidsjaarverslag 2015

Lees het duurzaamheidsjaarverslag 2016

Lees het duurzaamheidsjaarverslag 2017

Lees het duurzaamheidsjaarverslag 2018

Lees het duurzaamheidsjaarverslag 2019

Lees het duurzaamheidsjaarverslag 2020

Lees het duurzaamheidsjaarverslag 2021

Lees het duurzaamheidsjaarverslag 2022

KVGM-MVO Verklaring Beleid Henneken

Lees het KVGM-MVO Beleid 2022

Certificaat van CO2 compensatie 2021

Door het nemen van energiebesparende maatregelen om de overgebleven CO2 uitstoot te compenseren heeft Mondial Verhuisbedrijf Henneken het Certificaat CO2 compensatie 2021 behaald. Ga naar  GB-certif-Henneken-CO2-dec2021 om het certificaat te bekijken.

Meer weten over MVO activiteiten?

Wil u meer weten over onze MVO activiteiten? Bel ons direct op 079 204 0175 of mail ons naar info@henneken.nl.

Video afspraak met het team van Henneken

Klik op onderstaande knop voor het formulier om een video taxatie afspraak in te plannen. Gebruik uw smartphone om een gratis offerte voor uw verhuizing te ontvangen, door ons uw inboedel te tonen via een video opname met uw smartphone.

Belafspraak maken zodat wij u terug kunnen bellen?

Klik op onderstaande knop om een een afspraak in te plannen zodat wij u bellen voor het maken van een afspraak voor een bezoek.

Een offerte van uw verhuizing ontvangen?

Klik door naar het offerte formulier. Op basis van de door u opgegeven gegevens ontvangt u van ons een offerte voor uw verhuizing.

img02

Contact opnemen