Verhuisbedrijf Henneken doneert flink aantal speelgoededoelendozen bij Speelgoedbank

Datum: , geschreven door Lauwrens De Jong. Laatst bijgewerkt op

Verhuisbedrijf Henneken uit Zoetermeer doet 40 Speelgoededoelendozen vol speelgoed cadeau aan de plaatselijke speelgoedbank IKROS. Het speelgoed is de afgelopen maanden ingezameld bij gezinnen die door het verhuisbedrijf zijn verhuisd.

Wat is de Speelgoededoelendoos?

‘Voor een verhuizing ruimen mensen flink op en doen kinderen hun niet meer gebruikte speelgoed weg. In plaats van weggooien kunnen ze het speelgoed verzamelen voor leeftijdsgenoten die het minder hebben. Dat gaat via de Speelgoededoelendoos, een speciale verhuisdoos met vrolijke kleuren,’ legt Henneken-directeur Lauwrens de Jong uit. Al bij het taxatiebezoek aan het gezin laat het bedrijf een of twee van deze verhuisdozen achter tezamen met een flyer met informatie. Alle speelgoed dat schoon, heel en compleet is, mag in de doos, maar geen knuffels en kleding. ‘Op de verhuisdag wordt de gevulde doos door ons meegenomen en gedoneerd aan een lokaal goed doel.’

Verhuizers Henneken met Goededoelendozen bij verhuiswagen

Mondial Movers Foundation

De Speelgoededoelendoos is een initiatief van de Mondial Movers Foundation. De stichting heeft als doel armoede en eenzaamheid te bestrijden en is in 2020 in het leven geroepen door verhuisorganisatie Mondial Movers, waar Henneken ook bij aangesloten is. De Jong: ‘Elke Mondial Mover bepaalt zelf waar de opgehaalde Speelgoededoelendozen naartoe gaan. Dat kan het COA zijn, een kringloopwinkel of een ander lokaal goed doel.’ Naast de Speelgoededoelendoos heeft de Foundation nog twee pijlers: de Verhuisfamilie, die mensen zonder geld of sociaal netwerk kosteloos helpt verhuizen, en een gratis verzorgd clownsoptreden voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking in zorginstellingen.

Sociale onderneming

In 2021 gaf Henneken 15 volle Speelgoededoelendozen aan speelgoedbank IKROS in Zoetermeer en daar komen nu nog eens 40 dozen bij. De Jong: ‘Zoetermeer kent veel armoede. Kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben kunnen bij de speelgoedbank gratis speelgoed uitzoeken. Dus de dozen kwamen daar goed terecht. Toen we over bestaande schrijnende situaties hoorden, besloten we tot een tweede schenking.’ De actie past in het sociale beleid van Henneken, dat sinds 2020 het Keurmerk Sociale Onderneming heeft, en onderscheidt het bedrijf van andere verhuisbedrijven. ‘Klanten vinden het sympathiek dat wij dit doen, wat meeweegt in hun keuze voor ons.’ Dat is een leuke bijkomstigheid voor Zoetermeerse verhuisbedrijf.

Heeft u verhuisplannen en wilt u ook meedoen aan de actie Speelgoededoelendoos? Laat het ons weten via ons contactformulier. Bellen kan ook: 079-204027.