Verhuisbedrijf Henneken ontzorgt expats en HR-medewerkers met relocation services

Datum: , geschreven door Lauwrens De Jong. Laatst bijgewerkt op

Voor veel expats is de start in een vreemd land heel ingrijpend. Naast de fysieke verhuizing zijn er veel andere zaken te regelen, zoals visa, een nieuwe woning, inschrijving bij de gemeente en scholen voor de kinderen. Dat is knap lastig en tijdrovend als je de taal en de cultuur niet kent. Internationaal Verhuisbedrijf Henneken in Zoetermeer komt expats daarom tegemoet met relocation services, een extra dienstverlening die de vestiging in Nederland een stuk makkelijker maakt.

Voordelen relocation services

De relocation services van Henneken zijn vooral bedoeld voor mensen van buiten de EU die zich voor hun werk hier tijdelijk vestigen, zogenaamde kennismigranten, maar ook voor de HR-afdelingen van de werkgevers. ‘Door de zaken die bij de verhuizing naar Nederland komen kijken aan ons uit te besteden, kunnen HR-medewerkers zich bezighouden met hun kerntaken en kan de expat zich geheel focussen op zijn nieuwe baan,’ legt Hennekens directeur Lauwrens de Jong uit. Henneken verricht de dienstverlening niet zelf. ‘Dat laten we over aan gespecialiseerde partners in ons netwerk.’

Diensten relocation services

De relocation services van Henneken bestaat uit zes diensten:

1.Immigratie: alles rondom de tijdrovende aanvraag van verblijfs- en werkvergunningen worden door de relocation partner uit handen genomen en met de IND en de ambassade verder afgehandeld.

2. Registratie: de verplichte inschrijving bij de gemeente verzorgt de relocation partner, waarna hij een burgerservicenummer kan aanvragen, een zorgverzekering afsluiten en bankrekening kan openen. Ook regelt de relocation partner legalisering van aktes.

3. Payrolling: voor een kennismigrant kan pas een verblijfsvergunning worden aangevraagd, als de werkgever een erkend referent is bij de IND. De aanvraag van zo’n erkenning kan soms maanden duren. Gedurende de aanvraag (of langer) komt de kennismigrant op de payroll van de relocation partner en kan hij meteen in Nederland aan de slag.

4. Huisvesting: de relocation partner helpt bij het zoeken naar een geschikte woning, die vooral in de grote steden moeilijk te vinden is. Omdat expats meestal niet op de hoogte zijn van de regels rondom huur en borg, kunnen malafide verhuurders hier misbruik van maken. Met een relocation partner wordt dit voorkomen.

5. Integratie: de relocation partner regelt ook allerlei zaken, waardoor de kennismigrant zich gauw thuis voelt in zijn nieuwe omgeving. Denk aan het vinden van geschikte scholen en sportclubs, de overkomst familieleden regelen en het omzetten van rijbewijzen.

6. 30-procentregeling: deze regeling houdt in dat expats over over maximaal 30 procent van hun salaris geen belasting hoeven te betalen. Zo compenseert de overheid hen voor de extra kosten die zij maken om in Nederland te kunnen werken. Dit belastingvoordeel moet wel worden aangevraagd en de relocation partner kan daarbij adviseren.

Relocation diensten op maat

De expat die gebruik wil maken van Hennekens relocation services is niet verplicht om het hele pakket aan diensten af te nemen. De Jong: ‘Het gaat echt om maatwerk, daarbij kun je het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. En als je bedenkt dat je je met een goed huurcontract en belastingadvies veel geld en ellende bespaart, heb je de kosten er zo uit.’

Meer weten?

Wilt u meer weten over internationaal verhuizen en onze relocation services? Neem dan contact op met Lauwrens de Jong of Anneke da Silva, tel. 079-204 0277. Zij staan u graag te woord, ook in het Engels.

 

Tekst: Emy Tekst&Taal