Verhuisbedrijven zetten zich in Voor Duurzaamheid

Datum: , geschreven door Lauwrens De Jong. Laatst bijgewerkt op
In de verhuisbranche staat Duurzaam ondernemen hoog op de agenda. Verhuisbedrijven zijn zich bewust van de impact die verhuizen heeft op het klimaat. Gelukkig blijft het niet bij bewustwording; er wordt er gehandeld en geinvesteerd. Als koploper binnen MVO, zoekt Mondial Movers niet alleen voortdurend naar verbeteringen binnen het eigen verhuisbedrijf,maar ook als ambassadeur en inspirator. Op MVO-terrein zijn er nog vele verbeterslagen te maken.Als landelijk netwerk heeft Mondial Movers een voorlichting– en begeleidingstaak en draagt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dan ook uit aan de 22 aandeelhoudende ondernemers. In het kantoor van Mondial Movers worden daarom innovaties op milieugebied uitgeprobeerd, voordat de aandeelhoudende bedrijven de snufjes invoeren. Zo werd in 2008 het kantoor van Mondial Movers voorzien van milieubesparende verlichting. Dit jaar staat in het teken van het zelf opwekken van groene elektriciteit.Onlangs werd bekend dat dak van de bedrijfshal in Alblasserdam niet sterk genoeg is om de vetplanten, waaruit een groene dak bestaat, te dragen. De subsidie voor zonnepanelen werd afgewezen, maar de onderhandelingen om een windmolen(je) op het dak te plaatsen zijn in volle gang.

Mondial Movers kijkt niet alleen naar het eigen bedrijf, maar ook naar het netwerk. Het verhuisbedrijf toetst of de door hen ingekochte materialen en producten daadwerkelijk met aandacht voor “mensenrechten” van arbeiders en geproduceerd en vervoerd zijn. Hiermee wil het verhuisbedrijf in Zoetermeer bewustwording creëren en een positieve golf in gang zetten bij leveranciers. “Door de aard van de diensten komen we eigenlijk niet in aanraking met een onderwerp als mensenrechten, legt directeur Tom Stuy uit. “Kinderarbeid, leefbaar loon en onderdrukking zijn meer gelieerd aan leveranties van producten dan aan onze diensten”. Aan de enthousiaste reacties van de leveranciers te merken, is de eerste stap gezet.

Mondial Movers attendeert leveranciers op Aim for human rights, een Nederlandse mensenrechtenorganisatie die bijdraagt aan een wereld waarin mensen hun rechten kunnen realiseren. Het Mensenrechten en Bedrijven Programma van Aim for human rights ondersteunt bij de implementatie van mensenrechten in de bedrijfsvoering. Kijk voor informatie op www.aimforhumanrights.nl.

Lees meer over de actuele duurzaamheidsinitiatieven van Henneken.

Tekst: Emy Vesseur