Praktische douane informatie voor Engeland

Op de website van Henneken, specialist in emigratieverhuizingen tussen Nederland, Engeland en Ierland, treft u regelmatige updates over alles dat u moet weten over zaken als douanehandelingen en de Brexit ontwikkelingen. Als internationaal verhuisbedrijf hebben wij immers niet alleen een uitvoerende rol, maar bieden graag een totaalservice die praktisch en coachend is voor onze klanten.

Uiteraard volgt Verhuisbedrijf Zoetermeer(Henneken) de Brexit ontwikkelingen op de voet vanwege onze vele overzeese verhuizingen. Ons personeel volgt gespecialiseerde douanecursussen met betrekking op de Brexit en de directeur heeft zitting in de Nederlands-Engelse Kamer van Koophandel, zodat we uitstekend zijn ingevoerd over de effecten van de Brexit.

U kent ons bedrijf wellicht omdat wij als Brexit deskundige soms opduiken in de media. Ook doen wij in uw voordeel forse investeringen in de nieuwste douane software en willen op korte termijn een douaneloods openen om de Brexit gevolgen voor u in goede banen te kunnen leiden. Dagelijks werken wij eraan om dé expert in Nederlands-Engelse-Ierse verhuizingen te zijn en te blijven.

De Brexit kan bij verhuizingen voordelen en nadelen voor u hebben

Hoe de Brexit er ook uit komt te zien, zeker is dat allerlei handelingen rondom de douane zullen veranderen bij verhuizingen van of naar Nederland, Engeland of Ierland.

Ondanks de geluiden uit de media kent de Brexit ook voordelen. Zodra het Verenigd Koninkrijk uit de EU treedt, gaat bijvoorbeeld de BTW op verhuiskosten van 21% naar nul. Dit is vooral ideaal voor onze particuliere klanten, zeker als zij een wat grotere verhuizing hebben. Daarnaast zullen de koop- en huurprijzen voor uw nieuwe woonplek dalen in met name Londen, omdat veel EU burgers vertrekken uit deze stad.

In de toekomst zullen er vanwege het verlaten van de EU meerkosten zijn door mogelijke extra wachttijden bij de douane. Deze berekenen wij NIET ACHTERAF aan u door, want het eventuele oponthoud is ons bedrijfsrisico dat reeds in de factuur is opgenomen. U krijgt daarmee dus nooit onverwachte kosten nadien. De wachttijden maken het wel lastiger om uw verhuizing heel precies te plannen. De tijd zal leren hoe met name de Britse douane zijn zaakjes op orde zal hebben.

Gaat u verhuizen? Vraag een vrijblijvende offerte aan

Profiteren van onze douaneloods met een invoervrijstelling

Om de effecten van de Brexit op een verhuizing te verzachten willen wij op korte termijn als internationaal verhuisbedrijf een eigen douaneloods openen. Zolang uw inboedel zich in dit douanedepot bevindt is het vrijgesteld van invoerrechten en andere kosten. Het komt in de praktijk bijvoorbeeld voor dat onze klanten nog niet elk vereist document in handen hebben en daardoor nog geen invoervrijstelling hebben. Onze loods kan in dat geval dienen als een tussenstation.

Wat kan u uitbesteden aan ons bij Nederlands / Engelse / Ierse verhuizingen na Brexit?

  1. Als u naar het VK verhuist moet u zelf in Engeland een ToR (Transfer of Residence) aanvragen. Zodra u dit op tijd doet en ons uw ToR-nummer geeft, kunnen wij in actie komen.
    Verhuist u juist vanuit het VK naar Nederland kunnen wij voor u een vrijstelling aanvragen
  2. Vervolgens staan wij u bij in het gehele proces van inklaren en uitklaren, want dit wordt verplicht vanaf het moment dat Engeland de EU verlaat. Wij hebben speciale software en vergunningen om digitale aangiftes voor u in orde te maken rechtstreeks bij de douane.
  3. Om u te ontzorgen kunnen wij de belangrijkste handelingen en formaliteiten bij de douane voor onze rekening nemen.
  4. Wij verzorgen van deur tot deur het transport van uw inboedel volgens uitgekiende en moderne verpakkingsmethodes.
  5. Vaak proberen wij uw inboedel te vervoeren door middel van groupage. In dit geval worden dan in uw financiële voordeel partijen van kleinere klanten gecombineerd. De kosten van een rit worden immers door meerdere klanten gedeeld.
  6. U kan eventueel een beroep doen op onze veilige en geklimatiseerde opslagloods.

Heeft u vragen of wilt u informatie over verhuizen, emigratie, relocation of de gevolgen van een Brexit op uw vestiging of verhuizing naar of uit Engeland? Neem gerust contact met ons op!

Grote verhuizing

Kleine verhuizing

Zakelijke verhuizing

Verhuizing naar Engeland